
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tento receptík je vhodný hlavne pre tých, ktorí nemajú veľa času na prípravu jedla a tiež pre tých, čo držia nejakú redukčnú diétu. Potrebujeme: lososie steaky * provensálske bylinky * cesnak * morská soľ * mleté čierne korenie * olivový olej * citrón * príloha: pórová ryža (alebo podľa chuti)
POSTUP PŘÍPRAVY
Pripravíme si marinádu z olivového oleja, provensálskych byliniek, pretlačeného cesnaku, soli a korenia (množstvo dávame "od oka" - ako má kto rád). Pripravenou marinádou poriadne ponatierame lososie steaky z obidvoch strán (kto má viac času môže nechať natreté steaky postáť v chlade 1-2 hod., nie je to ale nutné). Plech na pečenie taktiež potrieme troškou oleja a poukladáme naň steaky. Pečieme veľmi krátko - závisí aj od typu rúry, ale tak max. 15min., pričom ich v priebehu pečenia aj otočíme. Upečené môžeme pokvapkať troškou citrónovej šťavy. Ako prílohu k tejto rybke mám najradšej pórovú ryžu, ktorú robím súbežne s prípravou a pečením lososa, takže naozaj do tých 20 min. je jedlo na stole.