Rýchla zeleninová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 3 veľké mrkvy, 2 väčšie petržleny (alebo paštrnák), 5 listov čínskej kapusty, 1/4 veľkého /sladkého/ zeleru, 1/2 póru, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice vegety, 2 lyžice olivového oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

Rýchla, sýta, ale ľahká polievka, vynikajúca aj na spestrenie jedálnička počas očistných dní.

Množstvo zeleniny som uviedla na cca 4 litrový hrniec.
Kým nám zovrie voda v hrnci, očistíme si zeleninu. Mrkvu, petržlen a zeler nastrúhame pomocou škrabky na zemiaky, alebo na strúhadle na široké rezance, cesnak prekrojíme na polovice, pór nakrájame na tenké kolieska
čínsku kapustu na tenké pásiky.
Takto pripravenú zeleninu dáme do vriacej vody,
pridáme 2 polievkové lyžice vegety
a trošku cukru na zjemnenie.
Zakryjeme pokrievkou, povaríme 10 minút, pred koncom pridáme 2 lyžice olivového oleja /vôbec to tam nie je cítiť, nemusíte sa báť, ani to nebude mastné/, premiešame, vypneme a máme polievku hotovú.
"Recept" na túto polievku - som si vymyslela počas držania delenej stravy. Nedokázala sa mi prejesť, nie je vôbec kyslá a čo je dôležité, aj veľmi sýta a zachová si vitamíny. Musím dodať, že najlepšia je zo sladšej mrkvy a petržlenu. Kto chce, môže si pridať cestoviny - najvhodnejšie sú široké, alebo fliačky, ale je vynikajúca aj bez nich. Mojim deťom veľmi chutí, dokonca viac, než mäsový vývar.