Plnené Prasiatka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Dievčatá takéto krásne prasiatka sa mi dnes podarili.... inšpiráciu som si vzala od Lucky H. (gupka) ID 9968. A teda presný postup nájdete u Lucky. ĎAKUJEM!!!!! Receptík na kysnuté cesto je však môj..... a to tento: 1 kg polohrubej múky, 1,5 dcl oleja, 5,5 dcl mlieka, 3 PL kryštálového cukru, 1 ČL soli, 2 kocky droždia. Múku dáte do misky, olej, mlieko,cukor a soľ dáte do sklenenej misky alebo do kompótovej fľaše a dáte do MW zohriať na 1,5 minutky. Vyberiete, poriadne rozmiešate aby sa roztopil cukor, vylejete na múku a do toho rozdrobíte droždie. Vymiesite cesto a za 25 min. je vykysnuté. Potom ešte keď budete piecť čokoľvek nechajte pred pečením vždy podkysnúť na plechu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto cesto mi dala kamarátka Ivetka Brnová z Námestova, za čo jej patrí veľká vďaka, lebo som neverila, že ja niekedy dokážem upiecť niečo z kysnutého cesta. Z tejto dávky sa dajú urobiť tri veľké štrúdle, alebo približne 28 ks takýchto prasiatok, alebo 3 kysnuté koláče s ovocím a posýpkou. Na menšiu dávku jednoducho rozdeľte suroviny na polovičky. Používam toto cesto na všetko na čo treba kysnuté cesto, na slané aj na sladké. Keď ho potrebujete na slano, tak nedáte 3PL kryštálového cukru ale len 1 ČL cukru. ostatné ostáva nezmenené. Je super na pizzu, na slané slimáky, na čokoľvek kysnuté....