Kuracie prsia so šľahačkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia, cibuľa(1-2 veľké), olej, sójová omáčka, kečup, šľahačková smotana(môže byť aj smotana na varenie), soľ, korenie, ml.červená paprika

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Kuracie mäso nakrájame na kúsky, zakvapneme sojovou omáčkou tak 2-3 lyžice(podľa množstva mäsa) a cibuľu nakrájame na kolieska.
2. Mäso spolu s cibuľou dáme naraz orestovať na panvicu s rozpáleným olejom, restujeme cca 15minút a občas premiešame.Osolíme(opatrne ak dávate slanú sójovú omáčku), okoreníme a zaprášime paprikou(nemusí byť, ale ja dávam do všetkého). Potom podlejem trochou vody a podusíme ešte cca 15 minút.
3. Pridáme kečup ( na 300 g mäsa cca 3 lyžice kečupu) záleží ako máte radi kečup, ďalej dusíme cca 5 minút.
4.Zalejeme smotanou (opäť podľa množstva mäsa) ale od pol kila mäsa treba celú.Necháme dve minútky prevariť.

A je hotovo, zahusťovať väčšinou netreba ak dáte dostatok cibule, tak tá to skvele zahustí, ak je predsa len omáčka riedka, v troške studenej vody rozpustite lyžicu Gustinu(kukuričný škrob)a za miešania nalejte do omáčky, ešte minútku povarte.
Dobrú chuť.
Ako príloha sa hodia zemiaky, ryža, tarhoňa...

Recept som našla na recepty.cz už dávnejšie, je výborný a veľmi chutí deťom.