Zapekané rezne
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600g bravčového mäsa zo stehna,
soľ,
olej,
2 PL citrónovej šťavy,
mleté čierne korenie,
500 g broskyňového kompótu,
100 g plátkov šunky,
200 g plátkov toustového syra
POSTUP PŘÍPRAVY
Mäso nakrájame na menšie rezne, vyklepeme, posolíme, potrieme vymiešanou zmesou citrónovej šťavy, oleja a korenia. Poukladáme do misy a na niekoľko hodín dáme na chladné miesto, rezne opečieme na rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista a poukladáme do pekáča. Na každý rezeň dáme po 1/2 broskyne, prikryjeme plátkom šunky, navrch dáme 1/2 plátku toustového syra a pokoreníme. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.