
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 karamelové korpusy ,2 žlté korpusy,1šlahačková smotana33%,mlieko,zlatý klas,cukor,múka,KP,maslo
POSTUP PŘÍPRAVY
Jeden karamelový korpus:4bielka vyšlahať.Potom zvlášť vyšlaháme 4 žľtka s 4 dkg kryš.cukrom do husta a pomaly k tomu prilievať horúci karamelový roztok,vyšlahať do peny primiešať už varechov 12 dkg poloh.múky a pol KPk tomu zľahka zamiešať sneh z bielkov.Upečieme 2x.Karamelový roztok:upálime si 8dkg kr.cukor,zalejeme 1dc vodou a rozvaríme.Potom upečieme 2 žlté korpusy -jeden zo 4 vajec,8dkg kryš.cukru,8dkg poloh.múky a pol KP.Krém:30dkg kr.cukru dáme do hrnca skaramelizovať,ked je cukor rostopený zalejeme šlahačkov,necháme roztopiť a dáme vychladiť.Uvaríme si puding z 3dc mlieka,1zlatého klasu .Do karamelu po vychladnutí zašlahať 25dkg masla a do pudingu tiež zašlahať 25dkg masla potom tieto 2 krémy spojíme a vyšlaháme spolu.Tortu som naplnila striedavo 1karamelový,1žltý korpus.Po stuhnutí som na vrchnú časť natrela tenkú vrstvu kakaového masla,nožom tenučko som označila lupene a stred slnečnice som vybodkovala s maslovým krémom.Boky sú potiahnuté marcipánom-15dkg suš.nízkotučné mlieko,20dkg pr.cukor(musí byť jemný)cera veľkosti orieška zmiesiť trošičkov vody pridať zelenú farbu.Vyvalkať medzi mikr.sáčkami a radielkom vykrajovať listy a prikladať na boky torty.