Savarin s ovocím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 300 g hladkej múky, 1 PL suš. droždia, 2 PL prášk. cukru,3 kvapky rumovej arómy, 1 KL strúhanej citr. kôry, 70 ml mlieka, 45 g masla, 3 vajcia, soľ ******sirup: 1 dl pomarančovej šťavy, 1 dl vody, 3 PL cukru, 1/2 KL rumovej arómy***** 3 PL pomarančového džemu na potretie*****ovocie, pražené mandle

POSTUP PŘÍPRAVY

Už dávnejšie som sa chystala na prípravu savarinu a s pekárničkou je to jednoduché ako 1x1 :o)! Cesto je vláčne, voňavé a s ovocím môžete experimentovať podľa chuti. Môžete vrch poliať čokoládovou polevou príp. aj jahodovou. Ponúknuť k savarinu môžete v letných mesiacoch hoci aj zmrzlinu, je to len na Vás!

Všetky prísady si vsypeme do pekárničky podľa predpísaného poradia a zapneme program cesto.
Keď je hotové, znova premiesime. Cesto je vzdušné, ľahké a nadýchané.
Vložíme do maslom vymazanenej bábovkovej formy (priemeru 24 cm)a necháme podkysnúť asi pol hodinku.
Pripravíme si sirup: vodu, čerstvo vytlačenú pomarančovú šťavu a cukor necháme vrieť 2-3 minútky, odstavíme z ohňa a pridáme rumovú arómu, precedíme a necháme vychladnúť..
Keď nám cesto nakyslo, šupneme ho do 180 stupňovej predhriatej rúry na 25 minút.
Keď je už upečené, 10 minút ho ponecháme ešte vo forme, potom ho vyklopíme na mriežku.
Kým je ešte teplé, polejeme vychladnutým sirupom, potom ho potrieme aj zohriatym džemom.
Naaranžujeme ovocie podľa chuti.
Výborne sa k tomu hodí šľahačka, dobrú chuť!