Savarin s ovocím

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cesto: 300 g hladkej múky, 1 PL suš. droždia, 2 PL prášk. cukru,3 kvapky rumovej arómy, 1 KL strúhanej citr. kôry, 70 ml mlieka, 45 g masla, 3 vajcia, soľ ******sirup: 1 dl pomarančovej šťavy, 1 dl vody, 3 PL cukru, 1/2 KL rumovej arómy***** 3 PL pomarančového džemu na potretie*****ovocie, pražené mandle
POSTUP PŘÍPRAVY
Už dávnejšie som sa chystala na prípravu savarinu a s pekárničkou je to jednoduché ako 1x1 :o)! Cesto je vláčne, voňavé a s ovocím môžete experimentovať podľa chuti. Môžete vrch poliať čokoládovou polevou príp. aj jahodovou. Ponúknuť k savarinu môžete v letných mesiacoch hoci aj zmrzlinu, je to len na Vás!
 |
Všetky prísady si vsypeme do pekárničky podľa predpísaného poradia a zapneme program cesto. |
 |
Keď je hotové, znova premiesime. Cesto je vzdušné, ľahké a nadýchané. |
 |
Vložíme do maslom vymazanenej bábovkovej formy (priemeru 24 cm)a necháme podkysnúť asi pol hodinku. |
 |
Pripravíme si sirup: vodu, čerstvo vytlačenú pomarančovú šťavu a cukor necháme vrieť 2-3 minútky, odstavíme z ohňa a pridáme rumovú arómu, precedíme a necháme vychladnúť.. |
 |
Keď nám cesto nakyslo, šupneme ho do 180 stupňovej predhriatej rúry na 25 minút. |
 |
Keď je už upečené, 10 minút ho ponecháme ešte vo forme, potom ho vyklopíme na mriežku. |
 |
Kým je ešte teplé, polejeme vychladnutým sirupom, potom ho potrieme aj zohriatym džemom. |
 |
Naaranžujeme ovocie podľa chuti. |
 |
Výborne sa k tomu hodí šľahačka, dobrú chuť! |