Kuriacie mäso po čínsky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

25 dkg, vykosteného mäsa, 1/2 strúčiku cesnaku, 10 dkg hrášku, 1 cibuľa, 1 lyžička sójovej omáčky, olej, 1 a 1/2 lyžičky škrobovej múky, 100 ml vývaru, 1 lyžica vody, soľ, 1/4 lyžičky mletého zázvoru, štipka cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezance, cibuľu nadrobno. Cibuľu podusíme asi 1 min. na oleji. Pridáme mäso a za stáleho miešania 1 min. dusíme. Pridáme vývar, zázvor, sójovú omáčku, soľ, hrášok a dusíme 3 minúty. Nakoniec vmiešame škrob rozmiešaný vo vode, roztlačený cesnak a dusíme ešte minútu. Podávame s ryžou.