Glazovaná mrkva na mede - príloha k jedlám, aj ako šalát

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
mkva * maslo * med * soľ * mleté čierne korenie * petržlenová vňať na ozdobu
POSTUP PŘÍPRAVY
Výborne sa hodí k jedlám podávanými s ryžou, mrkva na mede je sladká, fantastická, chutí výborne aj studená aj v šalátoch.
 |
1. Očistenú mrkvu nakrájanú na polovice hoďte do trocha osolenej vriacej vody a 3-4 minúty ju varte na prudkom ohni, |
 |
2. a potom ju rýchlo zblanšírujte - pod ľadovou vodou ju nechajte úplne vychladnúť. Mrkva si zachová svoju farbu, šťavu a chrumkavosť. |
 |
3. Na panvici roztopte kúsok masla, |
 |
4. a prudko mrkvu osmahnite. |
 |
5. Potom mrkvu mierne osoľte, |
 |
6. ... okoreňte.... |
 |
7. a zalejte lyžicou medu. Opekajte tak, aby sa všetka mrkva obalila v mede, potom bude glazovaná mrkva hotová. Jemne ju obracačkou pootáčajte, aby sa nepolámala a smažte ju v mede asi 1-2 minútky. |
 |
8. Minútová kúpačka v mede. |
 |
9. Glazovanú mrkvu ozdobte petržlenovou vňaťou a šalát, resp. príloha k jedlám je hotová. |