Snehový krémeš

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
SNEHOVÉ KORPUSY: **3 bielka, **200g kryštálového cukru, **20g Solamylu /jemný zemiakový škrob/. VANILKOVÝ KRÉM: **700ml mlieka, **100g Zlatého klasu, **3 žĺtka, **2 vanilínové cukry, **70g kryštál.cukru, **200g masla. ŠĽAHAČKA: **250ml smotany na šľahanie, **1 lyžica práškového cukru, **1 stužovač šľahačky. ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: **90g čokolády, **30g CERA.
POSTUP PŘÍPRAVY
Delím sa s Vami o ďalší z možných receptov krémešu - snehovým. Je to nenormáááálne dobreee !!!!
 |
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, |
 |
postupne zašľaháme cukor a škrob. |
 |
Sneh šľaháme ešte 7 minút nad parou. |
 |
Plech vyložíme papierom na pečenie. Ak chcete, môžete si na papier predkresliť obdĺžniky, aké veľké ich chcete mať alebo ak Vám záleží na tom, aby boli rovnako veľké :o). Ja som na to nemala čas... :-p. Sneh preložíme do cukrárenského vrecka a striekame na papier obdlžníky. |
 |
Na ozdobenie krémešov nastriekame malé pusinky. Pečieme pri teplote 90 stupňov 40-45 minút a necháme na papieri vychladnúť. |
 |
VANILKOVÝ KRÉM: 2/3 mlieka, kryštálový cukor a vanilínové cukre privedieme do varu, |
 |
v 1/3 mlieka rozšľaháme Zlaté klasy a žĺtka, |
 |
za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka.... moja vareška nemiešala /mám dve ruky zatiaľ :o))) / |
 |
a uvaríme hustý puding. No a pretože som bola lenivá niekoho zavolať na pomoc pri "tom" stálom miešaní, urobili sa mi viditeľné hrudky, ktoré som musela neskôr "rozbíjať". Za občasného miešania necháme vychladnúť. |
 |
Maslo vymiešame do peny a spojíme s vychladnutým pudingom. |
 |
ŠĽAHAČKA: Zo smotany na šľahanie, cukru a stužovača vyšľaháme tuhú šľahačku. Ak by ste chceli aj tej šľahačky na koláčiku viac, urobte si z raz takej dávky. Mne na 11 krémešov vyšla len tak-tak šľahačka. No ale záleží aj od veľkosti snehového korpusu. |
 |
POLEVA: Čokoládu a tuk rozpustíme nad parou. |
 |
Polovicu obdĺžnikov polejeme čokoládovou polevou z vrchnej strany, polovicu zo spodnej strany a necháme stuhnúť. |
 |
Krém preložíme do cukrárenského vrecka a ozdobne nastriekame na obdĺžniky poliate čokoládou z vrchnej strany. |
 |
Na krém ozdobne nastriekame šľahačku, |
 |
prikryjeme obdĺžnikom s čokoládovou stranou na šľahačku, |
 |
Spodok snehovej pusinky omočíme do čokolády a uložíme do stredu krémeša. |
 |
Dáme do chladu, aby krém a sľahačka stuhli.... ja som to mala odložené cez noc, pretože som skončila taak neskoro, že som nevládala už ani čakať za stuhnutím, ale krém je hustejší, takže v dobrom chlade alebo teraz v takejto kose myslím že netreba čakať ani zo dňa na deň.
Je fantastický a pre mňa osobne lepší ako s medovými plátmi! Na nejaké slávnostnejšie príležitosti ako stvorený. Ochutnajte ! Neoľutujete ! :o). Prajem dobrú chuť ! |