Snehový krémeš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

SNEHOVÉ KORPUSY: **3 bielka, **200g kryštálového cukru, **20g Solamylu /jemný zemiakový škrob/. VANILKOVÝ KRÉM: **700ml mlieka, **100g Zlatého klasu, **3 žĺtka, **2 vanilínové cukry, **70g kryštál.cukru, **200g masla. ŠĽAHAČKA: **250ml smotany na šľahanie, **1 lyžica práškového cukru, **1 stužovač šľahačky. ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: **90g čokolády, **30g CERA.

POSTUP PŘÍPRAVY

Delím sa s Vami o ďalší z možných receptov krémešu - snehovým. Je to nenormáááálne dobreee !!!!

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh,
postupne zašľaháme cukor a škrob.
Sneh šľaháme ešte 7 minút nad parou.
Plech vyložíme papierom na pečenie. Ak chcete, môžete si na papier predkresliť obdĺžniky, aké veľké ich chcete mať alebo ak Vám záleží na tom, aby boli rovnako veľké :o). Ja som na to nemala čas... :-p. Sneh preložíme do cukrárenského vrecka a striekame na papier obdlžníky.
Na ozdobenie krémešov nastriekame malé pusinky. Pečieme pri teplote 90 stupňov 40-45 minút a necháme na papieri vychladnúť.
VANILKOVÝ KRÉM: 2/3 mlieka, kryštálový cukor a vanilínové cukre privedieme do varu,
v 1/3 mlieka rozšľaháme Zlaté klasy a žĺtka,
za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka.... moja vareška nemiešala /mám dve ruky zatiaľ :o))) /
a uvaríme hustý puding. No a pretože som bola lenivá niekoho zavolať na pomoc pri "tom" stálom miešaní, urobili sa mi viditeľné hrudky, ktoré som musela neskôr "rozbíjať". Za občasného miešania necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame do peny a spojíme s vychladnutým pudingom.
ŠĽAHAČKA: Zo smotany na šľahanie, cukru a stužovača vyšľaháme tuhú šľahačku. Ak by ste chceli aj tej šľahačky na koláčiku viac, urobte si z raz takej dávky. Mne na 11 krémešov vyšla len tak-tak šľahačka. No ale záleží aj od veľkosti snehového korpusu.
POLEVA: Čokoládu a tuk rozpustíme nad parou.
Polovicu obdĺžnikov polejeme čokoládovou polevou z vrchnej strany, polovicu zo spodnej strany a necháme stuhnúť.
Krém preložíme do cukrárenského vrecka a ozdobne nastriekame na obdĺžniky poliate čokoládou z vrchnej strany.
Na krém ozdobne nastriekame šľahačku,
prikryjeme obdĺžnikom s čokoládovou stranou na šľahačku,
Spodok snehovej pusinky omočíme do čokolády a uložíme do stredu krémeša.
Dáme do chladu, aby krém a sľahačka stuhli.... ja som to mala odložené cez noc, pretože som skončila taak neskoro, že som nevládala už ani čakať za stuhnutím, ale krém je hustejší, takže v dobrom chlade alebo teraz v takejto kose myslím že netreba čakať ani zo dňa na deň. Je fantastický a pre mňa osobne lepší ako s medovými plátmi! Na nejaké slávnostnejšie príležitosti ako stvorený. Ochutnajte ! Neoľutujete ! :o). Prajem dobrú chuť !