Krémové rezy
![](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/10/090112/10/j10229.jpg)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vajíčka, 20 dkg kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 20 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 dl oleja, 1 dl mlieka*** 2 balíčky BB keksov***
Krém: 1 liter mlieka, 3 Zlaté klasy, 20 dkg kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 20 dkg obyčajného masla (ja dávam maslo Zlatá Haná - aj do čokopolevy)***
Čokoládová poleva: 20 dkg práškového cukru, 2 lyžice vody, 1 lyžica mlieka, 3 lyžice rumu,3 mierne navŕšené lyžice kakaa, 15 dkg obyčajného masla
POSTUP PŘÍPRAVY
***
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090112/10/k30984.jpg) |
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do hustej peny, |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090112/10/k30985.jpg) |
pridáme olej, |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090112/10/k30986.jpg) |
mlieko, premiešame |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090112/10/k30987.jpg) |
po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva a prešľaháme. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090112/10/k30988.jpg) |
a vylejeme na maslom vymazaný a pomúčený plech. Upečieme pri teplote cca 170-180° C približne 12-15 min. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090112/10/k30989.jpg) |
Upečený korpus necháme vychladnúť. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090112/10/k30990.jpg) |
Ja sťahujem z korpusu ešte tú jemnú vrstvu, keďže tam pôjde horúci krém, aby sa to potom neoddeľovalo od korpusu aj s plnkou (kde mi to ide ťažšie, nechám tak, aby som to neťahala aj s cestom) |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090112/10/k30991.jpg) |
Krém: 7 dl mlieka privedieme do varu s cukrom a vanilkovým cukrom. V 3 dl mlieka rozmiešame Zlaté klasy a pridáme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding a odstavíme. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090112/10/k30992.jpg) |
Ešte do horúceho vmiešame obyčajné maslo a vymiešame na krém /aj šľahacími metlami/ |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090112/10/k30993.jpg) |
Vylejeme na korpus, uhladíme |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090112/10/k30994.jpg) |
a hneď (tesne vedľa seba) ukladáme BB keksy. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090112/10/k30995.jpg) |
Čokoládová poleva: práškový cukor dáme do kastrólika, prilejeme vodu, mlieko, miešame a necháme prevrieť, aby sa cukor dostatočne rozpustil /aj keď nie úplne, nevadí, v tejto poleve to vôbec neprekáža, práve naopak/, až potom pridáme rum, necháme trošku prevrieť, |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090112/10/k30996.jpg) |
pridáme kakao, poriadne vymiešame. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090112/10/k30997.jpg) |
Ešte do horúceho pridáme obyčajné maslo a vymiešame na hladkú polevu. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090112/10/k30999.jpg) |
Horúcu polevu po lyžiciach nalejeme na keksy, zarovnáme. Necháme aspoň hodinku tuhnúť pri izbovej teplote - aby keksy stihli nasiaknuť, potom šupneme do chladničky aspoň na ďalšiu hodinku. Poleva nebude tuhá ako keď dáte čokoládu na varenie, ale stuhne, nebude sa rozlievať. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090112/10/k31016.jpg) |
A nakrájame horúcim nožom tesne okolo keksov. |