Krémové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajíčka, 20 dkg kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 20 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 dl oleja, 1 dl mlieka*** 2 balíčky BB keksov*** Krém: 1 liter mlieka, 3 Zlaté klasy, 20 dkg kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 20 dkg obyčajného masla (ja dávam maslo Zlatá Haná - aj do čokopolevy)*** Čokoládová poleva: 20 dkg práškového cukru, 2 lyžice vody, 1 lyžica mlieka, 3 lyžice rumu,3 mierne navŕšené lyžice kakaa, 15 dkg obyčajného masla

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do hustej peny,
pridáme olej,
mlieko, premiešame
po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva a prešľaháme.
a vylejeme na maslom vymazaný a pomúčený plech. Upečieme pri teplote cca 170-180° C približne 12-15 min.
Upečený korpus necháme vychladnúť.
Ja sťahujem z korpusu ešte tú jemnú vrstvu, keďže tam pôjde horúci krém, aby sa to potom neoddeľovalo od korpusu aj s plnkou (kde mi to ide ťažšie, nechám tak, aby som to neťahala aj s cestom)
Krém: 7 dl mlieka privedieme do varu s cukrom a vanilkovým cukrom. V 3 dl mlieka rozmiešame Zlaté klasy a pridáme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding a odstavíme.
Ešte do horúceho vmiešame obyčajné maslo a vymiešame na krém /aj šľahacími metlami/
Vylejeme na korpus, uhladíme
a hneď (tesne vedľa seba) ukladáme BB keksy.
Čokoládová poleva: práškový cukor dáme do kastrólika, prilejeme vodu, mlieko, miešame a necháme prevrieť, aby sa cukor dostatočne rozpustil /aj keď nie úplne, nevadí, v tejto poleve to vôbec neprekáža, práve naopak/, až potom pridáme rum, necháme trošku prevrieť,
pridáme kakao, poriadne vymiešame.
Ešte do horúceho pridáme obyčajné maslo a vymiešame na hladkú polevu.
Horúcu polevu po lyžiciach nalejeme na keksy, zarovnáme. Necháme aspoň hodinku tuhnúť pri izbovej teplote - aby keksy stihli nasiaknuť, potom šupneme do chladničky aspoň na ďalšiu hodinku. Poleva nebude tuhá ako keď dáte čokoládu na varenie, ale stuhne, nebude sa rozlievať.
A nakrájame horúcim nožom tesne okolo keksov.