Majonézový cviklový šalát s lososom na masle



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na šalát: cca 500-700g zemiakov uvarených v šupke, 1-2 cibule podľa chuti, sterilizovanú cviklu aj s nálevom (podľa chuti, ja som dala cca horčicový pohárik asi tak 300 ml), majonézu alebo tatarskú omáčku 200g, 2 lyžice pochúťkovej smotany, vajíčka uvarené na tvrdo (dala som 2 ks), môže byť aj hrášok a mrkva-sterilizovaná, pochutiny: soľ, korenie,cukor, môžu byť aj bylinky (ja som mala petržlen.vňať)******* losos, soľ, korenie na ryby, maslo, citrón a vetvička rozmarínu

POSTUP PŘÍPRAVY

Šalátik je výbornou obmenou klasického "uhorkáča":o) a chutí aj s mäsom , aj s rybami...

..príprava ako pri klasickom majonézovom šaláte...uvarené pretlačené zemiaky zmiešame s nakrájanou cibuľkou, tatarkou, pochúťkovou smotanou, ja som dala aj hrášok a mrkvu-to bol len zbytok, namiesto klasickej zaváranej uhorky dáme teda cviklu aj s nálevom a dochutíme podľa seba soľou, korením, cukrom... ako ste zvyknutí... a zabudla som na vajíčko, ktoré uvaríme na tvrdo, ale do šalátu nakrájame len uvarené bielko, žltkom posypeme šalát na tanieri...
...šalát necháme odležať cez noc a na druhý deň žltko pomrvíme po vrchu šalátu alebo priamo na tanieri, nech pekne vynikne žltá farba...lososa si pripravíme klasicky na masle , posolíme , okoreníme, pokvápeme citrónovou šťavou a do panvičky s maslom vložíme aj vetvičku rozmarínu...ak ju náhodou nemáte posypte rybku sušeným...
...dobrú chuť...