Sójové rezance s čínskou zeleninou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Balíček sójových rezancov, balíček mrazenej čínskej zeleniny, vegeta, 3-4 strúčiky cesnaku, 1/4 masla (alebo dve lyžice), sójová omáčka, worcestrová omáčka, 1/2 lyžice bieleho vína (nemusí byť), pšeničné klíčky (alebo Solamyl na zahustenie)
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Sójové rezance nasypeme do misky, zalejeme 1/2 l vriacej vody, pridáme dve lyžičky vegety, lyžicu sójovej a lyžiču worcestrovej omáčky, premiešame a necháme postáť minimálne hodinu. |
 |
Na masle opražíme na tenké plátky pokrájaný cesnak, pridáme zmrazenú čínsku zeleninu (teraz som mala nejakú inú, najradšej mám zmes s tými tmavými hubami) |
 |
pridáme sójové rezance - celý obsah, aj s "nálevom" |
 |
za lyžicu-dve bieleho vína /alebo šampusu/, premiešame, ak treba, jemne dosolíme |
 |
zakryjeme a necháme podusiť aspoň 20 minút. |
 |
Keď už máme menej šťavy, pridáme lyžicu pšeničných klíčkov, necháme len chvíľku prevrieť a odstavíme. Alebo si miesto klíčkov zahustite lyžičkou Solamylu rozmiešaným v troške vody. |
 |
Podávame s ryžou, hranolkami. Výborne sa k tomu hodí kompót, zeleninový šalát. My sme mali mrkvový. No a kto nemá rád sóju, môže ju nahradiť kuracím, či bravčovým mäskom. |
 |
Mrkvový šalát: na dve veľké mrkvy dve lyžice cukru, dve lyžice citrónovej šťavy a 2-3 lyžice vody. Premiešam, nechám chvíľu postáť a potom ak treba, ešte dochutím. *Dobrú chuť* |