Bezlepkové rožky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300-400 g múky Promix-UNI *** 1 balíček sušeného droždia *** 1 lyžička soli *** 1 lyžička cukru *** 2 vacia *** 3 lyžice oleja *** cca 2.5 dl mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

V malom množstve vody necháme nakysnúť droždie s trochou cukru a múky. Potom všetky prísady poriadne premiešane aj s kváskom a mokrými rukami tvarujeme rožteky /alebo bosniaky/ Dáme na papier na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme rôznymi semienkami. Necháme kysnúť 15 minút. Trúbu rozohrejeme na najvyší stupeň a do spodnej časti dáme nádobu s vodou. Po vykysnutí dáme do rúry a po 10 minútach skontrolujeme. Ak chceme rožky sladké ešte posypeme cukrom a podľa potreby dopekáme ešte 5-10 minút.