Kuracie prsíčka v zeleninovej romuláde



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia*mčk*sušený cesnak*grilovacie korenie*cibuľa,zeler*mrkva*olej*sójová omáčka*nízkotučná kyslá smotana alebo jogurt*tvrdý syr na strúhanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Ďalšie z jedál špecialistu na zdravú výživu Ing.Havlíčka.Je to mňamka pre ľudí čo majú rady aj masko a k tomu kopec zeleniny.

Nachystáme si korenie....
...jemne naklepeme kuracie prsia a okoreníme cesnakom,tým šetriť nemusíme,mčk a štipkou grilovacieho korenia.Ja nesolím,gril.korenie obsahuje niekedy až 70% soli!!!!
...nastrúhame si mrkvu a zeler najemno v pomere 2 diely mrkvy a 1 diel zeleru a 1 vačšiu cibuľu-tú na kostičky.....
...na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu.Kto chce ozaj diétne dá 1 PL oleja a ďalej prilieva horúcu vodu a takto dusí za stáleho miešania,kým nie je cibuľa makká a sklovitá.
...Na druhej panvici vygrilujeme kuracie prsia...
....k makkej cibuľke pridáme zeler a mrkvu.Ochutíme sójovou omáčkou a dusíme do makka.Keď treba podlejeme vodou.
...ochutnáme,či nie je potreba pridať sójovku a aj to či je zelenina aspoň z polovice makka.
...hotové masko vyberieme z panvice...
...do zeleniny nalejeme nízkotučnú kyslú smotanu alebo jogurt.Ja som dala jogurt....ale taký ktorý nie je "škrobový"ale ozajstný ,no nie smotanový.
...všetko dokladne premiešame...
...a ideme vrstviť.Nachystáme si jenské sklo alebo zapékaciu misku.Na dno dáme kúsky masa....
....na masko dáme polovicu zeleninovo-jogurtovej zmesi....
...na zeleninku vrstvu strúhaného syra.Ja som nemala,tak padlo 100 g plátkového syra...
... a zase masko...
...zvyšná zelenina a syr...
..prikryjeme a dáme do rúry na 200 stupňov na 20 minút...
...výsledný zapečený produkt...
...podávame s varenými zemiakmi,opečenými zemiakmi,pečivom.