Jana I. (anajjana) ID 215556 (9.11.2011, 11:11) |
RECEPTIK - najdem, prepišem, priložim ... 
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana I. (anajjana) ID 215556 (9.11.2011, 22:45) |
Piškótové cesto: 5 vajec, 140g kryštálového cukru (môžte dať pokojne aj menej), 130g polohrubej múky, 1/2 balenia prášku do pečiva, 1 lyžica oleja, 2 lyžice vody, štipka soli Krém: 400ml - 500ml šľahačkovej smotany, 200g bielej čokolády, 2 balenia stužovača do šľahačky Na ozdobu: strúhaný kokos, Raffaello guličky _____________________________________ Postup: Krém: (je vhodné ho robiť deň vopred, prípadne aspoň pár hodín nechať stáť v chladničke) - je to niečo ako parížska šľahačka z bielej čokolády. Šľahačkovú smotanu zohrejeme na miernom ohni (tak aby nevrela), v horúcej smotane roztopíme čokoládu, za občasného premiešania necháme vychladnúť a odložíme do chladničky. Korpus: Žĺtky oddelíme od bielkov, žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a na záver opatrne primiešame sneh vyšľahaný z bielkov a štipky soli. Pečieme vo vyhriatej rúre na ....
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Jana I. (anajjana) ID 215556 (9.11.2011, 22:52) |
... na 180°C cca 20min. Po dopečení necháme korpus vychladnúť. Vychladenú a oddýchnutú šľahačkovú zmes si vyšľaháme so stužovačmi. Korpus prekrojíme na dva kruhy a medzi ne rozotrieme polovicu šľahačkového krému. Druhou polovicou krému potrieme tortičku (vrch aj boky). Na záver tortičku posypeme strúhaným kokosom a dozdobíme Raffaello guľkami. Necháme pár hodín odpočívať v chladničke a môžme servírovať. Dobrú chuť 
ODPOVEDAŤnahlásiť |