Kuracia pečienka na spôsob diviny
použila som trošku vína, kyslej smotany, horčice, mrkvy, citrónu - je to úžasná chuť, ten kto má rád kyselkavé jedlá
FOTKU MÔŽU KOMENTOVAT LEN REGISTROVANÍ UŽIVATELIA
Celkom 1 komentár
Kinga G. (KingaG) ID 19784 (31.1.2009, 16:47)
recept je nasledovný - kuracie pečienky (500 g) si orestujeme, keď sú hotové vyberiem ich a na výpeku si pripravím cibuľku, pridáme asi 1 dcl červeného vína, nechám alkohol odpariť. Pridám rozmixovanú polievkovú zeleninu. Zeleninku (250 g) použijem buď z hovädzej alebo kuracej polievky, ak zostalo, a ak nie tak si ju zvlášť uvarím. Ja som raz pridávala len mrkvu, keďže inú zeleninu som nemala (teda potom len to som rozmixovala). V miske si rozmiešam 250 g kyslej smotany s asi 2-3 lyžicami horčice, soľ, korenie a potom vlejem do hrnca, povarím asi 15 min. Ak by bola omáčka hustá pridávam trochu vývaru. A nakoniec vložím pečienky, chvíľku povarím, pokvapkám citrónom. Podávam buď so špagetami, kolienkami alebo s ryžou.

ODPOVEDAŤ