Jana C. (Janka Charvátová) ID 10183 (15.12.2008, 19:48) |
mňam, mňam. Poprosím recept, alebo aspoň názov tých bielych zákuskov. Chcem ich robiť a neviem pod akým názvom ich mám hľadať. Ďakujem
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Katarína G. (bubula) ID 6594 (16.12.2008, 7:48) |
Ahoj Janka....tak tieto som robila prvý krát a mile rada pošlem recept, sú výbornéééé.........Orechové štangličky: Potrebujeme na cesto: 200g polohr.múka, 100g práš. cukor, 100g mleté orechy, 100g maslo, 1 žltok, múka na pomúčenie, prášk.cukor na posypanie + Bielková poleva: 150g práš. cukor, 1 bielok, 1 čl. citr. šťava............postup: múku s cukrom a mletými orechami, s maslom a žltkom vypracujeme na cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti, urobíme z nich šúlky s priemerom 3-4 cm. Šúlok pomúčime a rozvaľkáme na šírku asi 8 cm a hrúbku 4až 5 mm. Pás cesta zarovnám, posypeme práš.cukrom a natrieme 1/2 bielkovej polevy.( Z bielka, cukru a citr.šťavy rýchlo vyšľaháme hustú polevu.) Potom pokrájame na tyčinky, ktoré pomocou noža preložím na plech a pečieme pri teplote 175 C cca 15 minút dajte pozor aby poleva nezhorela a ozdobíte ak chcete podľa fantázie..........prajem veľa šťastíčka ....ja som ich musela rýchlo schovať do plechovky chlapi mi to chceli pojesť, sú parádné.............pekné sviatky.
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Jana C. (Janka Charvátová) ID 10183 (16.12.2008, 20:14) |
Katka, veľmi pekne ďakujem. V stredu ráno ich idem aj ja robiť. Príjemné sviatky.
ODPOVEDAŤnahlásiť |