Aj tácku sme museli vytiahnuť....
...nie a nie dokončiť....ešte stále čakajú na čokoládku....
FOTKU MÔŽU KOMENTOVAT LEN REGISTROVANÍ UŽIVATELIA
Celkom 3 komentáre
Jana C. (Janka Charvátová) ID 10183 (15.12.2008, 19:48)
mňam, mňam. Poprosím recept, alebo aspoň názov tých bielych zákuskov. Chcem ich robiť a neviem pod akým názvom ich mám hľadať. Ďakujem

ODPOVEDAŤ
Katarína G. (bubula) ID 6594 (16.12.2008, 7:48)
Ahoj Janka....tak tieto som robila prvý krát a mile rada pošlem recept, sú výbornéééé.........Orechové štangličky: Potrebujeme na cesto: 200g polohr.múka, 100g práš. cukor, 100g mleté orechy, 100g maslo, 1 žltok, múka na pomúčenie, prášk.cukor na posypanie + Bielková poleva: 150g práš. cukor, 1 bielok, 1 čl. citr. šťava............postup: múku s cukrom a mletými orechami, s maslom a žltkom vypracujeme na cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti, urobíme z nich šúlky s priemerom 3-4 cm. Šúlok pomúčime a rozvaľkáme na šírku asi 8 cm a hrúbku 4až 5 mm. Pás cesta zarovnám, posypeme práš.cukrom a natrieme 1/2 bielkovej polevy.( Z bielka, cukru a citr.šťavy rýchlo vyšľaháme hustú polevu.) Potom pokrájame na tyčinky, ktoré pomocou noža preložím na plech a pečieme pri teplote 175 C cca 15 minút dajte pozor aby poleva nezhorela a ozdobíte ak chcete podľa fantázie..........prajem veľa šťastíčka ....ja som ich musela rýchlo schovať do plechovky chlapi mi to chceli pojesť, sú parádné.............pekné sviatky.

ODPOVEDAŤ
Jana C. (Janka Charvátová) ID 10183 (16.12.2008, 20:14)
Katka, veľmi pekne ďakujem. V stredu ráno ich idem aj ja robiť. Príjemné sviatky.

ODPOVEDAŤ