Osteospermum - poraďte
fňuk, a takéto mi ostali... bez kvetov, len listy. Sú na južnom balkóne, kde je stále krásne slnko, zalievam ich každý deň
FOTKU MÔŽU KOMENTOVAT LEN REGISTROVANÍ UŽIVATELIA
Celkom 4 komentáre
Jana Š. (Janka3) ID 36429 (18.8.2008, 15:04)
Ahoj Martinka,
no ja by som v prvom rade rýchlo vybrala tie kamienky, pretože si myslím, že kvietky nemajú ďalej kam rásť a "dýchajú" v podstate aj cez zem. Oni vytvoria za sezónu v zemi až taký polmetrový kompaktný kruh v priemere. Samozrejme, keď sú v črepníčku, tak majú obmedzený koreňový bal a sú potom menšie. Okrem toho sa mi zdá, že Tvoje kvietočky sa stále ťahajú za slniečkom... Majú priame slnko, ktoré svieti aj na listy? Aj keď sú na južnej strane balkóna, môže im cloniť strieška... Z toho by mali byť aj tie svetlé lístky... Ja už teraz v auguste dávam hnojivo tekuté skoro do každej zálievky, alebo do každej druhej. Listy mám tmavozelené. Skús kvietky presadiť do novej zeminy, môžu byť aj v tom istom črepníku, len bez tých kamienkov. Kamienky by som skôr použila ku stromom alebo kríčkom, nie ku kvietkom. Ak chceš ku kvietkom na dekoráciu, tak radšej keramzit alebo radšej nič. Tak o dva až tri týždne by sa im malo polepšiť, teda aspoň dúfam... Budem zvedavá potom na ďalšie fotky, verím tomu, že im toto pomôže. (F) (F) (F) (flower) (flower) (flower) (hello) (L)

ODPOVEDAŤ
Martina D. (tinulka3) ID 6104, mimibazar.sk/tinulka3 (18.8.2008, 21:39)
joooooooooooooooooooooj, JANI, veľmi pekne Ti ďakujem za odpoveď, hneď zajtra tvoje rady zrealizujem. Fňuk, ja som tam kamienky dala prave preto, že som to kdesi čítala, aby zem dlho zachovala vlhkosť. Zajtra idu von :^)
Slnko majú priame od rána do cca 14.00, potom im cloni stena pri ktorej sú. A aj s hnojivom musim poctivo začať. Som si kúpila tekuté hnojivo na kvitnúce kvety. Ešte raz vrelá vďaka a s nádejou ich zajtra ošetrím. (flower) (flower) (child1) (child1) (child1) (child1) (hello) (hello) (L) (L) (L) (L) (L) (L)

ODPOVEDAŤ
Jana Š. (Janka3) ID 36429 (18.8.2008, 21:58)
Slniečka toľko v pohode určite stačí... Tak veľa úspechov (L) (L) (L)

ODPOVEDAŤ
Martina D. (tinulka3) ID 6104, mimibazar.sk/tinulka3 (18.8.2008, 22:06)
Ďakujem, už som aj bola na balkóne, kamienky povyhadzovala a hneď zaliala hnojivom... uvidíme... papa a vďaka (L)

ODPOVEDAŤ