Ďalší kvietok bude onedlho na svete
FOTKU MÔŽU KOMENTOVAT LEN REGISTROVANÍ UŽIVATELIA
Celkom 4 komentáre
Adriana H. (kristof) ID 7770, mimibazar.sk/kristof (27.2.2008, 8:09)
Ivanka nádhera (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) máš doma naozaj krásne (F) (F) (F) (F) (F)aký máš návod na pestovanie :-)mne už 3/4 roka nekvitnú :-S :'( a listy majú úplne mäkké :-| tak neviem čo robím zle :-( poraď (F) (F) (F) (F) (F)vskutku krásne (hello) (hello)

ODPOVEDAŤ
Ivana T. (anavit) ID 5046, mimibazar.sk/anavit (27.2.2008, 10:53)
Ďakujem Adka :-) v podstate s nimi nič nerobím, len sa z nich vytešujem a fotím ich ;-) Polievam trochu raz týždenne a mám ich (ako vidieť) na okne. Keď svieti slnko, tak mám žalúzie zatiahnuté, aby im nebolo teplo. V kvetinárstve mi poradili, že oni polievajú takým spôsobom, že raz do týždňa nalejú viac vody do kvetináča, nechajú to 1-2 hodiny a potom zvyšok vylejú.. Keď odkvitne, tak nad troma "zárezmi" od "zeme" treba odrezať-odstrihnúť a nechať "vegetovať" (polievať raz týždenne). Budem držať palce, lebo je to tak nádherný kvet, že ho človek nevie prestať fotiť ;-) Rozhodla som sa však, že si budem orchideu kupovať raz ročne - vo februári - lebo vlani som si kúpila prvú (tú bielu) a kvitla mi vkuse neuveriteľných 7 mesiacov... Potom mala 2 mesiace pauzu a na Štedrý deň opäť zakvitla a kvitne doteraz :-)

ODPOVEDAŤ
Adriana H. (kristof) ID 7770, mimibazar.sk/kristof (27.2.2008, 11:20)
Ivka tak to je super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), že Ti kvitla tak strašne dlho (F) (F) (F)Ja v podstate robím to čo si mi písala dokonca ich polievam tak ako Ti hovorili v kvetinárstve :-S :-S tak už naozaj neviem čo im môže byť. :-| :-|Uvidím či sa ešte niečo do leta udeje je mi to veľmi ľúto , lebo som ich mala 6 ks krásne kvitli a teraz je strašne dlhá pauza. :'(Dokonca dve mi úplne odišli . Prajem nech Ti takto stále krásne kvitnú a tešia tvoje oči (F) (F) (F) (F) (F) (F) (hello)ďakujem

ODPOVEDAŤ
Ivana T. (anavit) ID 5046, mimibazar.sk/anavit (27.2.2008, 12:30)
*-)Skús ich dať na iné miesto, alebo tiež skús - nedať ich všetky "pohromade", možno si jedna druhej závidia ;-) Takto na diaľku ich "popľúvam", nech Ti pekne do Veľkej noci vyjde minimálne aspoň jeden výhonok :-) (hello) (hello) (hello)

ODPOVEDAŤ