 | Janka Ľ. (sutinka) ID 11012, mimibazar.sk/sutinka (28.4.2008, 11:48) | Ivka, neviem sa vynadívať na vaše tortičky . Každá je nááádherná máte šikovné ručičky a super nápady . Ak sa môžem opýtať, tie kvietočky, lístočky... robíte len z marcipánu alebo nejakej inej hmoty ? Ja mám problém niečo u nás v obchodoch zohnať na ozdobenie . A keď, tak nehorázne drahé a nič moc.
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iva B. (Iffko) ID 3392, mimibazar.sk/iffko (28.4.2008, 14:08) |
ahojki jani, no diki diki moc za pochvalu, snazim sa, aj ked len prilezitostne, ale potesi. s tou hmotou, doteraz som si robila doma falosny marcipan, ale teraz som si dala kupit od bracha z brna z jedneho cukrarskeho obchodika gum-pastu a robi sa s nou vazne super. odporucam kukni www.shop.csgostol.cz , stala do 200,-Kč a na tie kvietky a modelovanie vydrzi v chladnicke celkom dlho a neztvrdne tak rychlo ako to co som si robila doma sama. drzim palceky. pa iva
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janka Ľ. (sutinka) ID 11012, mimibazar.sk/sutinka (28.4.2008, 21:48) |
Ivka, ďakujem pekne za radu. Určite sa na link mrknem . Nám sa blíži o tri týždne synčekova oslava a neviem, či niečo dovtedy vymyslím Ivka a falošný marcipán robíš ako? Už som aj kdesi videla recepty, ale rada si nechám poradiť od majsterky ako si ty ...a fakt sa nemôžem vynadívať na tie tvoje tortové skvosty , úúúúžasnééé
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Iva B. (Iffko) ID 3392, mimibazar.sk/iffko (29.4.2008, 13:24) |
asi takto : ale nie tu je to: 10 polievkovych lyžic prask.cukru preosiat + 5PL susen. mlieka (v cervenej krabici) + 1/2 kav.lyž. medu + vody po lyzicka opatrne podla potreby, ja to postupne pridavam po lyzickach a miesam, lebo niekedy staci trosku viac a uz je to riedke. takze na zaciatok preosiat cukor aj to mlieko, poriadne zmiesat, odlozit niekde bokom 1-2PL v pripade ze by to bolo riedke pouzijes, no potom do toho ten med , vodu alebo tiez este preed vodou ak chces hned nejaku vyslednu farbu tak pridat farbu a potom vodu, no a miesat miesit, valkat v rukach az kym to nebude hladke. ja mam este doma aj mandlovu aromu co mi kamoska doniesla z anglicka, tak to tam viem pridat, ked nezabudnem, hned to krrajsie vonia ako origo. no a mozes tvorit, valkat a vykrajovat, alebo nieco modelovat. inak pomer mlieka a cukru je vzdy 1:2 takze ked chces potahovat tortu das si napr 8PLmlika + 16PLcukru. je to trosku pyplacka ale ked ma clovek chut da sa vselico, tak drzim palceky a uvidis ako. daj potom vediet. pa pa iva 
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Janka Ľ. (sutinka) ID 11012, mimibazar.sk/sutinka (29.4.2008, 19:19) |
Ivka ďakujem veľmi pekne, si poklad . Určite to vyskúšam, ale či sa mi to podarí na prvýkrát, to neviem ale chcem sa to naučiť, tak budem len skúšať a skúšať . Budem sledovať aj tvoj albumček a tvoje krááásnučké tortičky. Je to super inšpirácia. papa a ĎAKUJEM! 
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|