Kinder koláč II.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

*1l mlieka, *9 vajec, *2,5 balenia vanilkového puding.prášku /Zlatý klas/, *100g vlašských orechov, * 300g masla, *20PL kryštálového cukru, *3PL hladkej múky, *3PL strúhanky, *2PL kakaa, *1,5PL oleja, tekutá čokoláda /odfotená aj v postupe/, *1prdopeč, *2 šľahačkové smotany, *1 stužovač šľahačky, *soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento koláčik tu už je. Viem :o). Ja ho tu dávam aj s fotopostupom, ak by to niekto chcel, no a podľa vlastných skúsenosti, ktoré sa mne osvedčili, je zmena oproti Veronikinmu receptu v tom, že ja dávam šľahačkové smotany 3, kto má šľahačku na koláčikoch rád, pečie v klasickom plechu a chce ho vyšší, môže dať aj 4 smotany. Na klasický plech však stačí dať 3 šľahačky. Skúšala som aj šľahačku v prášku a bolo to aj s ňou suprové. No a dávam 2 stužovače šľahačky. S jedným stužovačom som to ešte neskúšala.

Je to koláčik finančne nákladnejší, u nás viac-menej sviatočný, ale je to neskutočnááá lahôdka !!!! Určite neoľutujete!!!
Tak poďme na to :o).

NAJPRV SI NASEKAJTE NAHRUBO ORECHY, ABY STE SA S NIMI NESKôR NEMUSELI BABRAŤ :o). ********** takkže.... 9ks bielok so štípkou soli vymiešame na tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme....
....9 PL kryštálového cukru.....
.... 3 PL hladkej múky......
... 3 PL strúhanky ....
.... 1,5 PL oleja a 1 prdopeč.
Plech vystelieme papierom na pečenie a potrieme ho olejom.
Na spodok rozvrstvíme na hrubo nasekané orechy ....
... a vylejeme cesto, ktoré pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova.
Kým sa nám cesto pečie, z 1 l mlieka, 9ks žĺtkov, 2,5 balenia Zlatého klasu a 9 PL kryštálového cukru uvaríme puding, ktorý ochladíme vo vodnom kúpeli.
300g masla si rozšľaháme....
Medzitým sa nám upieklo cesto, ....
.... ktoré hneď po vytiahnutí z rúry obrátime a vložíme do toho istého plechu tak, aby orechy boli na vrchu.
Ešte teplý ho potrieme čokoládovým krémom a necháme vychladnúť, aby nám čokoláda vsiakla do cesta. Inak.... práve tie orechy, vsiaknutá čokoláda s cestom robia koláč fantastickým :o).
Cesto s čoko sa nám chladí, takže môžeme k rozšľahanému maslu postupne pridávať a zašľahávať vychladnutý puding.
Plnku natrieme na cesto.
Môžete, ale nemusíte do polovice plnky pridať kakao...mne to chutí aj tak aj tak, manželovi zase len čisto vanilková plnka :o).
.... a kakaovú plnku vylejeme na vanilkovú.
Nakoniec si vyšľaháme šľahačkové smotany so stužovačmi šľahačky a rozotrieme na povrch. Takýto koláčik dám do chladničky, nech poriadne plnka aj šľahačka stuhne,
.... a až potom zdobím.... kakaom, strúhanou čokoládou alebo takýmito čoko hoblinkami.
Ani čarovať nemusíme vedieť a raz-dva mizne z plechu.... :o)
...