Parížske rožky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 bielkov 200g kr.cukru 250g orechov 1 PL polohrubej múky 1 malá žufanka strúhanky Krém : 6dl mlieka , 60g zlatý klas , 350g pr.cukru , 250g masla , 125g hery , kakao, alebo roztopenú čokoládu

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetko zmiešať a striekať rohlíčky. Ja ich pečiem na 150-ke. Len teraz netuším koľko ich z tej dávky víde. Možno 30ks ale nie som si istá .Možno aj viac,alebo menej :o))


Krém:

Uvarený puding ( varím len mlieko so zlatým klasom) nechávam vychladnúť bez miešania. Po vychladnutí stiahnem kožu a jednoduch ju vyhodím. Potom puding rozmiešam šľahačom do hladka.
Maslo a práškový cukor vyšľaháme do biela. Potom postupne prišľahávame puding. Do hotového všľaháme trochu oleja, tým sa krém krásne nadľahčí a nieje taký ťažký. Ak by sa vám krémik zrazil napravíte to práve tým olejom, pridať kakao.

Všetky suroviny zmiešame do kopy.
...
Vrecko s hladkou rúrkou.
Rožteky striekame na papier na pečenie.
Rožteky po upečení.
Na rožteky striekame zúbkovanou rúrkou krém.
Po dobrom vychladnutí poťahujeme v čokoláde.