FAJNOVA PLNENA TEKVICA
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Plnená tekvica
1 veľká podlhovastá tekvica
150 g ovsenych alebo inych vlociek
Ca.2,5 mlieka alebo vody
Sušené hríby - tu sompouzila Shitake ale mozu sa robit aj so sampinonmi a pod.
2 paradajky
Soľ
korenie
mletá červená paprika
sušený cesnak, bazalka
2 vajcia
250 ml bieleho jogurtu
150 g strúhanej Goudy alebo iny tvrdy syr
POSTUP PŘÍPRAVY
Hríby namáčame asi hodinu v studenej vode, potom vodu zlejeme a v novej osolenej vode varíme asi 10 minút.
Vločky v miske zalejeme horúcim mliekom alebo vodou, zakryjeme a nechame napučať.
Medzitým umyjeme tekvicu, ošúpeme, pozdĺž rozkrojíme, vnútro vydlabeme a nakrájeme na malé kocky. Celé polky tekvice položíme na olejom vymastený plech alebo jénsku misu. Trochu osolíme.
Pripravíme si plnku: Hríby a paradajky nakrájame na menšie kúsky, zmiešame s nakrájanou dužinou tekvice, vločkami, vajíčkami, korením a soľou. Zmesou naplníme pripravenú tekvicu.
Do jogurtu primiešame strúhaný syr a zalejeme ním plnenú tekvicu.
Pečieme asi hodinu pri 180˚C.