Kurča na orientálny spôsob



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kurča * olej * maslo * cibuľa * MČK * 3-4 strúčiky cesnaku * konzerva celých maličkých šampiňónov * zelené papriky * červené papriky * väčší rajčinový pretlak * 2-3 dcl bieleho vína * PRˇILOHA: dusená ryža

POSTUP PŘÍPRAVY

Vynikajúci taliansky recept!

1. Zabite (och, aké hrozné fňuk) kuře krákoře, odriapte perie, vykuchajte, poumývajte vriacou vodou, naporcujte a ide sa variť.
2. Kura naporcujte, ak chcete, zbavte kože a chrbáta, ak naďalej veľmi chcete, zo zbavenej kože a chrbáta uvarte polievku, a vrátime sa ku kuriatku, ktoré opijeme bielym vínom.
3. Vo väčšom hrnci roztopte maslo, pridajte olej,
4. ... a speňte na ňom cibuľu.
5. Do hrnca pridajte naporcované kuriatko, nechajte ho osmahnúť do biela a trocha poduste. Zatiaľ nepridávajte do hrnca nič.
6. Až keď sú kuriatkové súčiastky trocha udusené a biele, pridajte vodu, víno, soľ, pretlačený cesnak, bylinkovú soľ alebo zelené bylinky - napr. bazalku, pažíku, šalviu, šafrán a duste do mäkka mäkúčka.
7. ... dusíme až do mäkka, ako som napísala v bode číslo šesť :-)
8. Potom kuriatkové časti vyberieme na tanier, a urobíme omáčku. Vyberieme ich preto, pretože o minútku-dve pôjdeme ponorným mixérom vymixovať hladkú omáčku.
9. Do hrnca pridajte väčší rajčinový pretlak, nechajte prejsť varom,
10. a ponorným mixérom rozmixujte omáčku na hladkú papu.
11. Teraz nastal vhodný čas na vrátenie kuriatkových pakšamentov späť do hrnca. Samozrejme, stále varíme.
12. Ešte si rýchlo nakrájame zelené a červené papriky na hrubšie pásiky, zlejeme konzervu celých malých šampiňónikov a vložíme ich do hrnca.
13. Varíme asi dve-tri minútky, papriky by mali ostať tvrdé, chrumkavé a šťavnaté.
14. Podávame s kopčekmi ryže.