Schwarzwälder-Kirsch-Torte nemecká čerešňová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 140 g čokolády na varenie 75 g maslo 6 vajec 180 g cukru 100 g múky 50 g škrob (zlatý klas) 2 ČL kypr.prášku NA OBLOŽENIE CESTA: 800 g zaváraných višní - odkvapkané 500 ml višňovej šťavy - môže byť aj višňový džús 100% 4 PL škrobu 2 PL cukru 100 ml čerešňovice (príp. rumu) 800 ml šľahačky 2 balíčky vanil.cukru 17 kandiz.višní - resp. zaváraných 100 g nastrúhanej várovej čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:
Čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli rozpustíme, za občasnéh miešania
necháme vychladnúť.

Vajíčka oddelíme, bielka vyšľaháme do tuha a žľtka s cukrom do penista.
Pridáme čokoládovú masu, aj bielka a opatrne premiešame. Opatrne vmiešame
múku so škrobom a kypriacim práškom. Cesto upečieme vo vymastenej a
múkou vysypanej tortovej forme. cca.45 minút pri 180 stupňoch

Na povrch:
Po vychladnutí vodorovne prerežeme 2x, tj. máme 3 pláty.
Zavárané čerešne oddelíme od šťavy, ktorú si odložíme.

Škrob, cukor a trocha višňovej šťavy dobre zmiešame, zvyšnú šťavu uvedieme
do varu, pridáme zvyšnú šťavu rozmiešanú so škrobom a cukrom - pár minút
necháme 2 minútky variť. Pridáme višne a necháme vychladnúť. Po vychladnutí
prilejeme 50 ml čerešňovice.

Našu uvarenú-vychladnutú višňovú šťavou vrátane višní rozdelíme na spodné 2 časti
upečeného biskvitu.

Šľahačku s vanilkovým cukrom vyšľaháme, spodnú časť už poliateho biskvitu položíme
na širší tanier potrieme 1/4 šľahačky, nato dáme druhý diel cesta, pozrieme druhou
štvrtinou šľahačky a prikryjeme posledným vrchným plátom biskvitu, ktorý sme
pretým obliali zvyšnými 50ml čerešňovice. Hotovú tortu potrieme zvyškom šľahačky,
obsypeme strúhanou čokoládou a dozdobíme višňami.