Pečeňová sekaná

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g bravčovej pečene ( môže byť aj kuracia alebo morčacia ), 150g kyslej smotany, 3 vajcia, 100g strúhanky, 1dl oleja, 1 malá lyžička vegety, soľ.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pečeň pomelieme alebo rozotrieme, pridáme všetky ingrediencie, dobre premiešame a dáme do dobre vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 1/2 hodiny. Konzumujeme buď za tepla zo zemiakmi, zem. kašou, hranolkami a rôznymi šalátmi alebo studené k chlebu.
Toto množstvo je na jeden srnčí chrbát. Moje deti som s touto sekanou naučila papať pečienku, ktorú tak strááášne nemali radi. Najviac im chutí kuracia alebo morčacia ( je jemnejšia ). Je to jednoduché, lacné a rýchle.
Prajem dobrú chuť.