Nepečená mokka torta
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 bal. detských piškótov, 100 ml silnéj kávy, 1 Pl rumu.
Krém: 250 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 300 g Lučiny, 3-4 Pl práškového cukru.
Na zdobenie: nastrúhaná čokoláda.
POSTUP PŘÍPRAVY
Stužovač rozmiešame v smotane a tú potom ušľaháme do tuha. Lučinu rozotriem s cukrom a zjemníme s ušľahanou šľahačkou. Piškóty namočíme do kávy zmiešanej s rumom a vyložíme s nimi spodok i steny roztvárateľnej tortovej formy. Vrstvu piškótou pokryjeme časťou krému, ten prekryjeme časťou krému, ten prekryjeme vrstvou piškótou namočených v káve a potreme ostatným krémom. Tortu posypeme nastrúhanou čokoládou a dáme do chladničky stuhnúť a odležať.