Citrónové venčeky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Odpaľované cesto: 2,5 dcl vody, 125g tuku, 200g hladkej múky, 5 vajec, trošku prášku do pečiva*** Krém: 2 dcl mlieka, 2 žĺtky, 2 lyžice hladkej múky, 50g cukru, 200g masla, 150g cukru, citrónová kôra, šťava aj dužina z 1 veľkého citrónu

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:
1. Osolíme vodu a dáme variť s tukom.
2. Keď začnie vrieť vmiešame múku a odpaľujeme.
3. Odstavíme z ohňa a vmiešavame po jednom vajíčku.
4. Predhrejeme si rúru na 180st. a pripravíme si vrecúško na cesto.
5. Na papierom vystlaný plech striekame malé venčeky dalej od seba.
6. Pečieme zhruba 20 minút. Potom prekrojíme a naplníme krémom.
7. Krém: V mlieku si rozhabarkujeme žĺtka a múku.
8. Miešame nad ohňom do zhustnutia a nakoniec pridáme 50g cukru.
9. Odstavíme z ohňa a občas premiešavame, aby sa nám nevytvorili hrudky.
10. Maslo si vymiešame s 150g cukru a pridáme šťavu a dužinku z citrónov.
11. Pridáme trošku kôry z chemicky neošetreného citróna.
12. Zmiešame maslo s pudingom a hotovo. :)
13. Vrch posypeme cukrom, alebo polejeme citrónovou polevou.

sú osviežujúce....