Bravčové v sladkokyslej zelenine



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

450g bravčového mäska(karé bez kosti, stehno, alebo kuracina), 1pór, koreniny, ZELENINKA: 1/2kg brokolice (karfiolu) 250g koreňovej zeleniny, 50g kukurice, 1červená paprika a 1 zelená paprika, 250g jabĺk (ananásu), 4lyžice rastlinného oleja, 200ml kečupu, 4lyžice medu, šťava z jedného pomaranča (citróna alebo ryžový ocot), 3 lyžice sójovej omáčky, koreniny a soľ podľa chuti :)

POSTUP PŘÍPRAVY

Opäť jedno jedlo z ázijskej kuchyne. Tu sa používa rôzna exotická zelenina, ktorá sa u nás začala objavovať na pultoch.Napríklad biely baklažán a kapusta pak choi, struky okry a plody ibišteka, vodné gaštany a fazuľa vigna čínska...toto mi však dnes nepoužijeme....Ponúkam Vám sladkokyslé jedlo, ktoré by sa malo podávať bez prílohy. Ingrediencie môžete obmieňať a dochutnávať podľa vlastnej chuti...

Príprava mäska v hrnci: Pór nakrájame na kolieska a prudko opečieme na oleji.
Pridáme nakrájane mäso a orestujeme. Potom dáme mletú rascu, sušenú petržlenovú vňať,sójovú omáčku(len trošku, nie ako je v rozpise, ten je pre zeleninku!!!), vegetu bez glutamánu, soľ a necháme pod pokrievkou dusiť. :)
Zeleninka: Vo woku rozpálime olej a pridáme brokolicu(karfiol). Prudko opečieme a vyberieme von.
vložíme koreňovú zeleninku a kukuricu.....
papriku, jablko(ananaás)....
a ďalej opekáme.
Po chvíli pridáme ružičky brokolice.
Prilejeme kečup, med....
a šťavu z pomaranča. Dochutíme korením...sójová omáčka, oregano, chilli....soľ, vegeta....
Prilejeme 250ml vody a asi 5 minút povaríme na miernom ohni. Často miešame.
Nakoniec môžete pridať mletý zázvor alebo nasekané lístky z koriandra. Vložíme mäkké mäsko a premiešame.
odstavíme z ohňa a podávame :) s pohárom suchého bieleho vínka :)