Jednoducho jednoduchý a rýchly - zapečený karfiol



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

**karfiol, **4dl mlieka, **hladká múka, **maslo, **200g tvrdého syra, **3 vajcia, **vegeta, **soľ, **bylinkové korenie /oregáno, tymián/

POSTUP PŘÍPRAVY

Úplne jednoduchý - rýchlovka ! Bez šunky, bez smotany. Fotka je nevýrazna, pretože už som nestíhala nafotiť aj so zeleninkou, ale obžrali sme sa.

Karfiol si uvaríme ako býva zvykom v slanej vode, necháme okvapkať a rozdelíme na ružičky.
Ohňovzdornú misu vytrieme tukom, vysypeme strúhankou a poukladáme do nej karfiol.
Pripravíme si bešamelovú omáčku - na oleji speníme múku, zalejeme mliekom a povaríme do zhustnutia.
Ingrediencie do bešamelu - tymian som nedala, lebo som ho nemala :o)
Do vychladnutej omáčky pridáme polovicu nastrúhaného syra, žĺtka, vegetu, soľ a korenie, premiešame.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do hustej omáčky.
Vylejeme ju na karfiol, posypeme syrom, ktorý nám zostal, korením a dáme do rúry zapiecť, kým sa nám syr neroztečie a súčasne nespojí a nevytvorí pevnejší obal. Vnútro - bešamel omáčka bude stále poredšia - fantastická !
Hotovo. Zemiačky, zelenina a super rýchly obedík pre zaneprázdnené maminy :o).