Pečené rybie filé so žĺtkovou penou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rybie filé * olivový olej alebo maslo * korenie na ryby * soľ * 1 kyslá smotana * 2 vajíčka * petržlenová vňať * citrón

POSTUP PŘÍPRAVY

Vianočné jedlo aj pre Vaše detičky - ľahko ho pripravíte, je ľahučké, zdravé a budete veľmi radi, ak Vám niečo ostane.

1. Rozmrazené rybie filé nakrájajte na pásiky.
2. Teda v skutočnosti je pásik, resp. HRANOLČEK :-))) až na tejto fotke. Rybie hranolky teda osoľte a
3. ... pofŕkajte citrónovou šťavou....
4. Oblečte si fertuchu, nalepte igelit okolo varnej dosky a sprudka filé osmahnite na olivovom oleji, ak by sa Vám pásiky nerozpadali, bolo by super. Keď sa náhodou rozpadnú, tak na chuti sa nič nezmení :-))
5. Vajcia rozdeľte na bielky a žĺtky.
6. Do rozšľahaných žĺtkov pridajte biely jogurt,
7. ... nakrájanú petržlenovú vňať...
8. .... ušľahaný sneh z bielkov, osoľte, okoreňte...
9. Do jenskej misy dajte osmahnuté filé, opäť pokvapkajte citrónovou šťavou a nastrúhajte trocha kôry.
10. Žĺtkovú penu nalejte na filé a hor sa do horúcej rúry.
12. Zapekajte asi 20 minút, pokiaľ sa nevytvorí krehká žltká kôrka. Podávajte s varenými zemiakmi a nakrájaným mladým pórom.