Jahodova plnka do torty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jahodová- 0,7l fľaša zaváraných jahôd, 100g kryš. cukru, vanilkový cukor, 1 zlatý klas, 250g tuku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Jahody na sitku scdíme. 1dcl šťavy necháme na rozmiešanie zlatého klasu, zvyšnu šťavu dáme variť s cukrom a vanilkovým cukrom, keď vrie za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, krotú v studenom vodnom kúpeli schladíme. Počas chladenia primiešame 50g tuku, potom prišľaháme ostatný a nakoniec pokrájané jahody len primiešame.

Prosím pridajte aj vy nejaké dobré plnky. Mám ich viacej z jednej knižky, len do základného receptu ide 1kg tuku, tak som si myslela, že asi nebudete mať záujem. Ale tento jahodový sa mi páči. Aspoň trošku vám chcem revanžovať to množstvo inšpirácie, čo som od vás ziskala :-)