Medovníková miska s medovníčkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1.Medovníky : 60dkg obycajnej hladkej muky, 40dkg polejemneho cukru (krupica), 4 vajcia, 10dkg medu, 1 vanilkovy cukor, 3PL vlazneho mlieka a po MOKKA lyžičke : tlčený alebo mletý ( najlepšie ČERSTVO ) klinček+ badián,+škorica+ nové korenie a sóda bicarbona. Cesto večer zarobiť a na druhy den piect, pred pecenim potrieť žĺtkom .**************************************************************************************************************** 2.Medovníky: 1 kg hladkej múky, 1 palmarín, 25dkg medu, 25dkg práškového cukru, 4 celé vajcia, 2 čajove lyzicky skorice, 2 čaj.lyzicky sody bicarbony a ked pridate hore uvedene koreniny, mate skvele vonave medovnicky.

POSTUP PŘÍPRAVY

urcite mate kazda receptik na medovnikove cesto, ak nie, je ich tu myslim dost a kedze su vianoce zachvilu tu, tak prikladam nieco pre inspiraciu...takuto misku sme dostali minuly rok, bolo to este pekne zabalene v priesvitnom celofane.
Pre zaujem dopisujem nas recept na prave medovnicky, ktore sice zmeknu az po par tyzdnoch, ale chutovo su super. Davam ich do velkej flase, ktoru prikryjem servitkou, ktoru poprepichujem ihlicou, flasu dam von na mraz na balkon a potom ked ich dam dnu zmeknu. Aj ked sa pozliepaju lekvarom, tak zmaknu. Mali by sa piect mesiac pred Vianocami. Tieto medovnicky maju vyraznu korenistu chut a vonu a zatial ich ziadne v tomto nepredčili.
Druhe medovnicky, to je recept na medovniky, ktore su makke hned. Ked budem tuto misku skusat piect pridam aj obrazkovy postup.


Zatial pridavam osvedceny recept od Ivetky:
18 dkg práškového cukru
2 lyžice medu
2 celé vajíčka
1 lyžica oleja
1 malá zarovnaná lyžička sódy bikarbóny
trošku škorice,hrebíček (alebo 1 lyžička korenia do medovníkov)
Postup:
Všetky suroviny spolu dobre v miske vymiešame. Potom pridáme preosiatu hladkú múku (T650) asi 30-40 dkg podľa potreby. Cesto dobre vypracujeme a necháme cez noc odpočívať na chladnom mieste.
Potom ho natenko vyvaľkáme a malými formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme v mierne vyhriatej rúre.
(Tieto medovníčky sa vajíčkom nepotierajú).
Po upečení ich zlepujeme plnkou a oblievame čokoládou.
Plnka: ríbezlový džem, mleté orechy, cukor rum – všetko dobre vymiešať.

zvrchu
medovníčky
miska, link na jej vyrobu je v komentaroch