Úžasne ľahká, šťavnatá a jednoducho skvelá jahodová torta!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na piškótový korpus do formy 26 cm: -120 g hladkej múky - 80 g Solamylu - 2 zarovnané káv. lyž. kypriaceho prášku - 6 vajec - 3-4 pol. lyž studenej vody - štipka soli - 180 g kryštálového cukru - 1 vanilínový cukor. Na pudingový krém: -7 dl mlieka -2 balíčky Zlatého klasu - 1 Hera -150 g práškového cukru -1 vanilínový cukor - rum podľa chuti. Ešte k tomu: - 2 balíčky mrazených jahôd (ak máte čerstvé, ešte lepšie) -červená želatína - kokos

POSTUP PŘÍPRAVY

Viď obrázkový postup :)
Torta je naozaj skvelá do každého ročného obdobia, nie len na leto. Nie je vám z nej ťažko, ani neviete, že ste si niečo dali, taká je ľahká! Vôbec tiež nie je suchá :)

Najprv teda korpus, ktorý by sme mali pripraviť skôr, keďže by mal odstáť aspoň 6 hodín pred krájaním. - Preosejeme spolu múku, Solamyl a kypriaci prášok.
- Oddelíme žĺtka od bielkov
- Z bielkov vyšľaháme s troškou vody a štipkou soli tuhý sneh a postupne pridávame polovicu kryštálového cukru.
- Žĺtky s druhou polovicou kryštálového cukru a vanilínovým cukrom vymiešame dopenista a vmiešame do toho tretinu vyšľahaného snehu. Striedavo pridávame zvyšný sneh a zmes múky so Solamylom a kypriacim práškom tak, že múku preosejeme na povrch snehu a zľahka zamiešame.
- Cesto nalejeme do formy a dáme do rúry predhriatej na 180 C. Potom pečieme asi pri 160 C 40 - 50 minút a asi 25 - 30 minút nesmieme rúru otvoriť. Čas aj teplota sú orientačné, podľa druhu rúry, treba sledovať.
- Kým sa torta pečie, môžeme si pripraviť krém. Heru vymiešame s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom.
- Z mlieka a Zlatých klasov uvaríme puding. Keď vychladne, nalejeme ho k maslu s cukrom a vymiešame na krém.
- Krém môžeme dať zachladiť do chladničky. Medzitým vyberieme prvé vrecúško jahôd a nakrájame ich nadrobno (pôjdu spolu s krémom do torty). Druhé vrecúško jahôd nakrájame na polovičky (pôjdu na vrch torty).
- Odstatý korpus dva krát rozkrojíme a začneme plniť. Natrieme krémom, posypeme polovicou nasekaných jahôd, dáme druhý plát, opäť potrieme krémom, posypeme jahodami, dáme vrchný plát, ktorý taktiež natrieme krémom. Boky torty taktiež natrieme.
- Hotovú tortičku nachvíľu dáme do chladničky, kým si uvaríme červenú želatínu.
- Tortičku vyberieme a obložíme jahodami. Kto chce, nemusí už tortu zalievať želatínou.
- Torta zaliata želatínou. Boky natreté krémom ešte môžeme obaliť v kokose. Je to ešte lepšie!
- V priereze. Krém pekne vsiakne a torta sa tým stáva šťavnatou :)
- A opäť prierez :) Mňam, mňam :)