perfektná tvarohová torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g syra mascarpone 250g tučného tvarohu, 3 balíčky van. cukru, 1 tabuľka (100g) bielej čokolády, drobné ovocie-maliny su ideálne ale vhodné sú aj ríbezle, černice,...., 1 tortový korpus najlepšie kakaový môže byť aj domáci ale načo sa s tým zdržovať :-), ak chcete trošku malinového džemu , na ozdobenie tmavú čokoládu príp. farebnú ryžu dr.oetker,

POSTUP PŘÍPRAVY

tak toto je perfektná alternatíva ku klasickým maslovým tortám , moje decká neznášajú tie tukové plnky tak som to riešila tak že som tortu plnila nutellou :-) to malo síce vždy úspech ale táto plnka je božská - veľmi sa hodí na kakaový korpus a ak máte čerstvé maliny do plnky tak to nemá chybu



tak ideme na to:
bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť
v mise vyšľaháme ostatné prísady na hladkú masu nakoniec vmiešame aj čokoládu
na korpus natrieme plnku , poukladáme umyté ovocie, prikryjeme druhým plátom , ten môžeme potrieť aj džemom zasa natrieme plnku - mám odskúšané aj piškoty zľahka omočené v uvarenej vychladenej káve - celkom sa tam hodia, vrch a boky potrieme tiež , dozdobíme strúhanou tmavou čokoládou resp. deťom farebnou ryžou dr. oetker alebo zvyšným ovocím. Rýchla a efektná tortička. Ak používate jedlé tortové oblátky tak dajú sa aj tie, ale povrch pod oblátku potrite len jemne .