Karamelove bozky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rozpis pre cca 80 ks: 250g polohrubej muky, 150g masla, 200g cukru, 1 zltok, 1 lyzica citronovej stavy, stipka soli, 125g smotany, 75g medu, 1/2 lyzicky skorice

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept som skusala z jedneho casopisu. Este to chce vychytat nejake chybicky ;). Mne sa kolaciky viac rozliali ako bolo treba, ale neva...

Muku, maslo, 100g cukru, zltok, citronovu stavu a sol vypracujeme na cesto. Zabalime do folie a nechame cca 30 min. postat v chlade.
Vyhrejeme si ruru na 180°C (teplovzdusnu na 160°C). Plech si vystelieme papierom na pecenie. Na papier ukladame gulicky. (mne sa podarilo z polovicnej davky urobit 26 ks, mozno mali byt mensie aby ich bolo tolko ako podla original receptu :(...)
Pomocou konca rucky drevenej varesky (vid. obrazok) do stredu kazdej gulicky zatlacenim urobime jamku. Pecieme asi 15 min.
Zvysny cukor nechame skaramelizovat. Primiesame smotanu, med a skoricu. Vsetko spolu nechame zovriet a nechame cca 5 min. varit. Karamelovu zmes, vlejeme do jamiek v kolacikoch a nechame stuhnut. S karamelom pracovat opatrne je horuci jak das a v ziadnom pripade neolizovat...! (mne splachol na prst a pluzgier hned na svete :-O)