Karamelové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 5 žĺtkov* 20 dkg kr. cukru( takto je to v pôvodnom recepte, no odporúčam dať do tohto koláčika polovicu, čiže 100g, nakoľko plnka je dosť sladká) *5 lyžíc vody* 16 dkg polohrubej múky* 1 lyžica kakaa* 1/2 prášku do pečiva Plnka: 250 g masla alebo Palmarín, Hera, Helia........, 1 Salko

POSTUP PŘÍPRAVY

Tu na MMB už recept na takýto koláč rsp. plnku máme, no mne tentokrát ide hlavne o cesto, ktoré robievam, keď sa mi nezdá, že sa to, v pôvodnom recepte, nepodarí. Mamina dostala chuť na tento koláč, tak som jej ho upiekla.

Salko dáme na 2 hodiny variť. Celá konzerva musí byť neustále ponorená vo vode, čiže vodu dolievame.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista.
Pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
Vmiešame vodu a múku zmiešanu s prdopeč a kakaom. Cesto vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech, upečieme.
Cesto..........trocha sa mi pokrčil papier, tak je také rohatééééé
Uvarené a vychladené Salko postupne vmiešame do vyšľahaného masla.................
a natieme na korpus.....................hotovo! môžme posypať strúhanou čokoládou- horkou