Smažienky z cukiny (tekvice, patizónu)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

stredne veľká cuketa, 100g balíček sójového granulátu, cesnak, 3 vajíčka, 6-10 polievkových lyžíc strúhanky ( strúhanku možno nahradiť ovsennými vločkami ) kari korenie, vegeta, a môže byť aj čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Cuketu ocistime a na jemno nastruhame a nechame postat a vzniknutu tekutinu vylejeme, pridame granulat, ktory sme predtym uvarili vo vode s bujonom, scedili a nechali odkvapkat a vychladnut. Potom dame do hmoty tri zltka a struhanku, no a samozrejme pochutiny. mozme dat struhanku aj ovsenne vlocky pol na pol, pridavame tak aby bola hmota polohusta. Nakoniec pridame do tuha vyslahany sneh z troch bielkov a trochou soli, opatrne zamiesame a lyzicou kladieme ovalne kroketky do horuceho oleja. Vyprazame najprv zakryte a ked ich otocime, tak odokryte. tak sa aj vo vnutri rychlo prepecu. Su naozaj vynikajuce a aj moji chalani to zhltli ako nic aj ked maju cukinu radi len v kolaci alebo klasicky vysmazenu v trojobale.

veru neviem, ci sa mi podari este dnes nahodit cely obr.postup, akosi nam blbne pripojenie.....cukinu najemno nastruhame a nechame chvilu stat a vodu potom vylejeme, ale ked je vam jej luto, staci pridat viac ovs.vlociek, to se vsákne:o)
pridame ostatne veci... uz upraveny sojovy granulat, zltka ,struhanku,popripade aj ovs.vlocky, kari, vegetu....teda okrem bielok, tie vyslahame
takto ma vyzerat hmota este bez bielok
pridame bielka a opatrne ale poriadne zmiesame
a takto vyzera po pridani bielok
lyzicou kladieme do rozpaleneho oleja, ja som ho mala az priliz.....a este na vchu uhladime, aby boli ploske
vyprazame
kym ich nemame vsetky hotove, mnam su dobre aj teple aj studene, tak dobru chut