čučoriedkový cheesecake - chutný a jednoduchý, bez mixéra :-D



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na cesto: 100g masla, 130g hladkej múky, pol ČL soli ( v recepte sa cukor neuvádza, no kto chce, môže si tam trošku práškového prisypať )
plnka: 250g tvarohu, 1 kyslá smotana 330ml, 3 PL cukru ( ja som tentokrát dala sirup z cukrovej repy, preto je aj moja plnka do hneda - ak dáte normálny biely cukor, bude krajšia :-))) ), 2 vajcia, 100g čučoriedok - kľudne aj viac :-)))

POSTUP PŘÍPRAVY

robila som poriadok v mrazničke a našla som tvaroh a zvyšok mrazených čučoriedok. čo s nimi? no a potom som vyhrabala tento recept, ideálny pre mňa :-D toto je straaaašne jednoduchý koláčik, nič sa nemixuje, minimum surovín, nie príliš sladký ( také my nemusíme ), šťavnatý, ideálny na leto :-D
takže postup:
v miske vymiesime maslo s múkou a soľou a dáme na hodinu do chladničky. potom cesto buď vyvaľkáme a prenesieme do menšej okrúhlej formy, alebo moja zjednodušená verzia - normálne ho prstami roztlačíme na dno formy, nič nepodsypávame. boky môžeme utľapkať trošku vyššie.

plnku pripravíme zmiešaním smotany, cukru ( v mojom prípade repného sirupu - preto tá hnedastá farba) , vajec a tvarohu, vylejeme na cesto a posypeme čučoriedkami.

jemne povibrujeme, aby ovocie kleslo pod vrch a dáme piecť na 200 st. asi na pol hodinku.

po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť. tu končí originál recept, no mne sa zvýšila šťava z čučoriedok, bolo mi ju ľúto nevyužiť, tak som z nej urobila ešte želatínu na vrch a dala zatuhnúť do chladničky.

výsledok je eňo ňuňo, ocenia milovníci tvarohu a tí, ktorí preferujú plnku pred cestom ;-)