Výborné francúzske zemiaky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

väčšie balenie zemiakov, slovenská klobása, smotana na varenie (my sme dali 500ml), olej alebo masť na vymastenie plechu, korenie, červená paprika, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Včera som nechala na mojej drahej polovičke, nech sa postará o večeru. Suroviny som si musela síce doniesť z obchodu sama, ale zvyšná práca včítane umytia použitého kuchynského náčinia bola zahrnutá v robení večere. :-) A výsledok veru stál za to!!! :-D

Tu je postup, ako som ho mala možnosť sledovať z pohodlia kuchynskej stoličky:

1. Oškrabať primerané množstvo zemiakov a nakrájať ich na tenšie plátky.
2. Vymastiť plech na pečenie.
3. Poukladať plátky zemiakov na plech.
4. Slovenskú klobásku nakrájať na kolieska a naukladať ich na vrstvu zemiakov.
5. Naukladať druhú (poslednú) vrstvu plátkov zemiakov.
6. Dobre osoliť, okoreniť, opaprikovať.
7. A konečne - zaliať smotanou na varenie a šupnúť do vyhriatej rúry.

Občas skontrolujeme, či sa zemiačky nepripaľujú a keď začnú krásne voňať a sú zlatohnedé, môžeme ich vytiahnuť a podávať. ;)

PS. Foto vložím pri najbližšej repríze tohto božského jedla. ;)