Rezne nakyslo...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

800g bravčového mäsa na rezne, 1 cibuľa, 300ml mlieka, 2 PL hladkej múky, 1 PL kôpru, soľ, olej, 2 PL cukru, 1/2 PL octu ...

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso naklepeme a osolíme. Na rozpálenom oleji sprudka opečieme z oboch strán a odložíme na tanier,. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Osmažíme vo výpeku, v ktorom sa opekalo mäso dozlata, zasypeme 1 PL cukru, ktorý necháme jemne skaramelizovať. Pridáme rezne, zalejeme vodou len toľko aby ich zakryla a podusíme do mäkka. V mlieku rozmiešame hladkú múku. K mäsu pridáme ocot, cukor /všetko si doladíme podľa vlastnej chuti :)/, nasekaný kôpor a mlieko s múkou, premiešame, necháme chvíľu povariť a podávame s varenými zemiakmi alebo s knedľou.