Čokoládová Pavlova podľa Nigelly



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 bielkov, 300g práškového cukru, 3 polievkové lyžice preosiateho kakaa, 1 čajová lyžička balzamikového alebo červeného vínneho octu, 50g najemno nasekanej tmavej čokolády, 500ml šľahačkovej smotany, 500g malín, černíc

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je úžasná a jednoduchá torta, hoci na prvý pohľad to tak nemusí vyzerať :-).
A tu je postup:
Rúru si vyhrejte na 180°C.
Bielka vyšľahajte dotuha, potom po lyžiciach pridávajte cukor a zašľahávajte ho, až pokým hmota nebude tuhá a lesklá. Pokropte octom, posypte kakaom a čokoládou a potom zľahka premiešavajte, kým sa kakao nevmieša do snehu.
Vyklopte na pomastený papier na pečenie tak, aby vznikol kruh s priemerom cca 23cm - ja som papier vložila do väčšej tortovej formy a piekla v nej - na papieri sa mi to roztekalo. Vložte do rúry a hneď znížte teplotu na 150°C.
Pečte približne hodinu . Hotový korpus je na okrajoch krehký a v na povrchu suchý , ale ak ho v strede jemne stlačíte prstom, mal by byť jemne poddajný.
Vypnite rúru, pootvorte dvierka a nechajte korpus úplne vychladnúť.
Potom navrstvite vyšľahanú šľahačku a maliny alebo černice, prípadne oboje. Nakoniec môžete hotovú tortu posypať strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť.

Takto by mal vyzerať hotový korpus, vnútro je mäkké čokoládové, povrch krehký.
A tu je torta hotová.