Boeuf Bourguignon

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/boeuf-bourguignon.html

POSTUP PŘÍPRAVY

Potrebujeme:170g prerastenej slaniny
1.4kg hovadzieho zadneho (nakrajane na 2 cm kusky)
1 nakrajana mrkva
1 nakrajana cibula
sol
cierne korenie
1 PL muky
750 ml plneho mladeho cerveneho vinka (Beaujolais, Burgundske alebo Chianti)
500 ml hovadzieho vyvaru
1 PL rajcinoveho pretlaku
2 struciky cesnaku
1/2 CL tymianu
rozdrveni bobkovy list
18-24 malych cibuliek alebo salotiek
450g cerstvych sampinonov
Postup:Ruru si predhrejeme na 230C.Na panvici si vysmazime slaninu.Odlozime na bok.V tej istej panvici si orestujeme maso do hneda.Maso aj slaninu dame do jedneho hrnca a pridame muku.Hrncom trosku potriaseme aby sa nam muka premiesala s masom.Hrniec dame do vyhriatej rury na 4 minuty.Vytiahneme z rury a potrasieme a opat vlozime do rury na dalsie 4 minuty.Napokon hrniec vytiahneme z rury.Ruru znizime na 160C. V panvici si orestujeme zeleninu.Zeleninu neustale premiesavame a napokon pridame do hrnca s masom.Pridame sol,korenie,vino,vyvar,cesnak (ten si nakrajame na drobno)tymian,bobkovy list a rajcinovy pretlak.V hrnci musi byt dostatok vina a vyvaru aby bolo maso zaliate.Hrniec dame do rury..Teplotu si regulujeme tak aby nam maso iba jemne bublalo..Varime 2 1/2 hodiny az 3 hodiny.Po kazdej pol hodine maso premiesajte a ochutnajte.Maso musi byt krasne makkucke.Zatial co sa nam maso pecie tak si pripravime hriby(nakrajame si na mensie kusky) a cibulku..Tie si jemne orestujeme na masle az pokial budu hotove.Odlozime bokom.Ked je maso hotove tak ho este dochutime (ak je treba ) a pridame hriby s cibulkou ..Premiesame a mozme papat...Mozete papat len s chlebom alebo so zemiakov kasou.