Slané veterníčky s chrenovou penou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Odpaľované cesto:100 g masla, soľ, 200 g hladkej múky, 4 vajcia. Plnka: 250 g taveného syra, 100 g majonézy, 2 lyžice jemného strúhaného chrenu (dávala som už hotový naložený v poháriku), nadrobno nakrájaná červená paprika, nakrájaná žerucha (petržlen, pažítka), soľ, listy šalátu, 200 g šunky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept som našla v časopise u svokry a natoľko ma zaujal, že som musela vyskúšať. Preto sa s ním chcem podeliť aj s vami.
Do kastróla s hrubým dnom vlejeme 250 ml vody a pridáme maslo. Vodu privedieme do varu, mierne osolíme a vysypeme do nej múku. Všetko miešame, pokým nepripravíme cesto, ktoré sa nelepí na steny kastróla. Necháme vychladnúť. Do cesta postupne vmiešame celé vajcia. Pomocou cukrárskeho vrecúška nastriekame na plech, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 190°C asi 20 min. (záleží, od typu rúry, ja som piekla trošku dlhšie).
Pripravíme si plnku: rozmixujeme tavený syr, majonézu, chren, papriku, žeruchu a dosolíme podľa chuti.
Upečené veterníčky rozkrojíme, vložíme kúsok listu šalátu, šunku a na koniec penu.
Dobrú chuť.

kto nemá rád chren, mohlo by sa nahradiť cesnakom. Fantázii sa medze nekladú.
hotové upečené. Netreba ich robiť veľké, chutnejšie sú také jednohubky.
hotovo, môžeme sa zalizovať.