Parížsky šlahačkový zákusok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto:
• 4 žĺtky
• 300 g práškového cukru
• 150 ml vody
• 150 ml oleja
• 200 g polohrubej múky
• 1/2 balíčka prášku do pečiva
• 1 PL kakaa
• 4 bielky Krém:
• 4 šľahačky
• 3 čokolády
• ríbezľový džem na potretie
• kakao na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
1. Deň vopred si pripravíme krém. Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľáháme z chladnej hmoty jemný krém.
2. Jednotlivé suroviny na cesto spolu premiešame a na záver zľahka pridáme sneh vyšľahaný zo 4 bielkov. Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 °C.
3. Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým krémom. Povrch zákuska ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu.