Zemlovka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/08/zemlovka.html

POSTUP PŘÍPRAVY

Potrebujeme:klasické rožky cca 12ks (ja som pouzila brioche ),a moja mamka robievala z vianocky :)
mlieko 0,5 l
vajcia 4ks
cukor kryštál 200g / 100g na sneh
jablká cca 600g
tvaroh 400g
strúhanka
maslo
mletá škorica 1,5 čajovej lyžičky
citrón – dôkladne umytý 1ks
hrozienka (pred použitím namočené v teplej vode)
Postup:Najskôr oddelíme žĺtka od bielkov. K žĺtkom pridáme 3 vrchovaté lyžice cukru, škoricu a metličkou vyšľaháme. Keď máme vyšľahanú hustú penu, pristrúhame do nej kôru z citróna. Prilejeme mlieko, zamiešame.
Staré rožky nakrájame asi na 1cm hrubé plátky, dáme ich do mliečnej zmesi a necháme nasiaknuť. (Rožky ale nesmú byť úplne rozmočené.)Maslom vymastíme zapekaciu misu, vysypeme dookola strúhankou.Namočené rožky vyskladáme do misy, prázdne miesta vyplníme roztrhnutými kúskami rožka, spodok musí byť celistvý.Tvaroh zmiešame v mise s citrónovou kôrou, hrozienkami, lyžicou cukru, trochou mlieka a zmes vylejeme na rozky.Ďalšou vrstvou budú jablka (mozte si ich nastruhat ja som si ich iba nakrajala na tenke platky ).Pri ďalšej vrstve postupujeme rovnako:rožky, tvaroh, jablká a na povrch opäť rožky, ktoré polejeme zvyškom vaječnej zmesi. Dáme zapiecť do rúry na 180°C. Necháme asi 20 minúť zapekať.Z bielkov s lyžicou cukru vyšľaháme tuhý sneh a dáme ho na povrch žemľovky a ešte necháme zapiecť, kým sneh nebude sfarbený do zlatista.