Tirolské minikrémeše



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g cesto lístkové, džem jahodový, 70 g Zlatý klas, 100 g cukor kryštálový, 500 ml mlieko polotučné, 1 žĺtok, 100 g maslo, 250 ml smotana šľahačková, 1 ks stužovač šľahačky, na posypanie cukor práškový, jahody čerstvé alebo iné čerstvé či zavárané ovocie

POSTUP PŘÍPRAVY

Lístkové cesto rozmrazíme a vyvaľkáme ho na práškovom cukre na hrúbku cca 4 mm. Pokrájame ho na obdĺžniky s rozmermi cca 5 x 10 cm /mne vyšlo 20 obdĺžnikov, teda 10 ks krémešov/ alebo štvorce 10 x 10 cm a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupnov upiecť dozlatista.. Upečené obdĺžničky položíme na mriežku a necháme vychladnúť.Medzitým si dáme variť 400 ml mlieka so 100 g kryštálového cukru.. Do zvyšku mlieka zašľaháme 1 žĺtok a zlaté klasy. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme premiešavaním vychladnúť.Do vychladnutej masy zašľaháme 100 g masla a môžme vrstviť krémeš a to nasledovne: lístkový obdĺžnik potrieme džemom, nastriekame pudingový krém, môžme poukladať nakrájané ovocie /v originále ovocie nie je uvedené, ale myslím, že je to super chutný bonus navyše :)/, ďalšia vrstva je vyšľahaná šľahačka so stužovačom a prikryjeme ďalším plátkom lístkového cesta. Posypeme práškovým cukrom, prípadne polejeme čokoládou. Dobrú chuť :)