Dvojfarebná bublaninka z 5 vajíčok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajec, 1,5 pohára kryštálový cukor, 1 vanilínový cukor, 1 takmer celý pohár oleja, 1 pohár mlieka, 3 poháre polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 2 lyžice kakaa, tuk a múka na prípravu plechu (1 pohár=200 ml)

Náplň: Sezónne ovocie (čerešne, višne, jahôdky, maliny, černice, prípadne výborné sú aj na plátky pokrájané jablká), škoricový cukor na posypanie - ja som dala vanilínový lebo iný doma nebol:-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Priniesli sme si z prechádzky nádherne čerešne, a čo neskoncčlo hneď v bruchu, ostalo na výbornú a nenáročnú bublaninku... zvládnu aj začiatočníci:-)

Žĺtka si vymiešame s cukrom a vanilínovým cukrom. Za stáleho miešania pridáme olej a mlieko. Z bielkov vyšľlaháme tuhý sneh a striedavo s múkou, v ktorej sme rozmiešali kypriaci prášok, zľahka vmiešame do žĺtkovej masy. Odoberieme polovicu cesta, do ktorej dáme kakao, jemne premiešame a rovnomerne nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Ako druhu vrstvu rozotrieme rovnomerne zvyšnú žĺtkovú masu a poukladáme navrch ovocie. Dáme do rozohriatej rúry. Pečieme pri teplote 220 stupňov asi 5-7 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ďalších 15 min do zlatista. Ešte horúcu bublaninu posypeme škoricovým alebo vanilkovým cukrom. Po vychladnutí krájame na plechu.